Nieuws

START Basiscursus docent H A P P YPP A I N T E R
Zondag 9 oktober 2016 Start Basiscusrsus docent H A P P Y P A I N T E R
Zie ook de pagina 'activiteiten'.

Feestelijke start H A P P YPP A I N T E R op 17 mei 2016 (Persconferentie) in aanwezigheid van Burgemeester Carla Breuer, gemeente Teylingen, Willem Heemskerk / Rabobank Bollenstreek, Araa al Jaramanie / voorzitter Stichting Syrische Vrouwen Nederland, Nicole van Lieshout / Flexible Human Services Noordwijkerhout en Wim Ouwehand / voorzitter Jacoba van Beierenfonds Teylingen. Fotografie Monica Stuurop

Klik hier om het betreffende artikel te lezen (PDF)

 

Schilderen haalt oorlog uit kind
Roy Hazenoot / Leidsch Dagblad Zaterdag 21 mei 2016
Dit artikel online lezen? Klik hier >>

"Het lot van Syrische kinderen raakt mij diep"
Ingrid Langeveld / Witte Weekblad Vrijdag 20 mei 2016

"Stichting a r t c h i l d Schilder je eigen eigen wereld"
Rob Liesdek / Kunst- & Museumkrant, Zuid-Holand/Utrecht, 2015/2016

H A P P Y P A I N T E R
Het project H A P P Y PP A I N T E R is een initiatief van de Stichting a r t c h i l d. Het biedt kinderen de mogelijkheid, om door middel van creativiteit, hun authenticiteit te ontwikkelen, en het zelfvertrouwen te sterken. Dit doet de stichting a r t c h i l d door het geven van Schilderworkshops. Deze worden gegeven door beeldend kunstenaar Margareth Meulmeester, in het atelier in Warmond en op locatie. Margareth Meulmeester brengt de kinderen in een sfeer waarin het denken overgaat in gevoel. Hierdoor is het mogelijk dat een kind weer kind kan zijn en zich zelf op dat moment kan ervaren en voelen. Dit heeft tot gevolg dat zij een geluksmoment kunnen ervaren. GELUK is een staat van zijn die echt en oprecht is en wij ons daarom blijven herinneren. Mensen die in hun jonge leven veel van deze momenten hebben gekend, zijn later beter in staat een liefdevolle wereld te creëren, doordat zij open verbindingen aan kunnen gaan, zonder angst. In een situatie waarin je alles bent kwijt geraakt, is het ongelooflijk moeilijk om de balans weer in jezelf te hervinden, en speelt de onveiligheid een belangrijke rol. Veiligheid in jezelf is niet gebonden aan een situatie en kan dus ten alle tijden worden hersteld.
Klik hier voor foto's.

Syrische kinderen ontmoeten de H A P P Y P A I N T E R
Lees hier de krantenartikelen: Artikel Teylinger Nieuwsblad van 3 februari 2016, Artikel De Teylinger van 10 februari 2016.

Geslaagde Koningsdag!
Atelier Margareth Meulmeester heeft op Koningsdag kinderen de mogelijkheid gegeven om een schilderijtje te schilderen voor Moederdag. Circa 30 kinderen hebben een mooie creatie gemaakt! Voor foto's, zie het fotoalbum.

Workshop groep 2 Albert Schweitzerschool, Hoofddorp
Vrijdagochtend 7 februari geeft Margareth Meulmeester een workshop 'Schilder je eigen wereld' aan groep 2 van de Albert Schweitzerschool in Hoofddorp. Dit in het kader van een kunstproject waarmee de groep afsluit. De Stichting a r t c h i l d sponsert met een aantal potten verf en de vrijwillige inzet van kunstenares Margareth Meulmeester. Aansluitend is er een expositie van de schilderijen.

ART & ZIEN Fair
Vrijdag 29 en zaterdag 30 november 2013
Oude St. Jeroens kerk in Noordwijk Binnen

Expositie schilderijen gemaakt door kinderen verkoop hiervan ten behoeve van de Stichting a r t c h i l d. Ook zijn hier de gedichtenbundels te koop voor € 5.
Voor foto's, klik hier.

Kunst10Daagse in Bergen
19 oktober t/m 27 oktober 2013
Adriaan Rolandholstschool,
Loudelsweg 48 Bergen

Zie voor foto's en het krantenartikel het fotoalbum. Klik hier.

Schilderij ' VRIJHEID ' / de Vuurvogel

home adres

Buiten in het gras
het madeliefje
las
de lente
van het
ondoorgrondelijke
Zijn '

Margareth Meulmeester (1989 )
Gedicht uit haar gedichtenbundel

Project H A P P Y
P A I N T E R
gestart januari 2016

Syrische kinderen ontmoeten H A P P Y
P A I N T E R
a r t c h i l d start
project H A P P Y
P A I N T E R - lees hier