activiteiten

Projecten

Basiscursus docent H A P P YPP A I N T E R
Vijf Syrische vrouwen gaan in een aantal workshops ervaren wat dit met hen
doet. Zij leren de opbouw en de technieken van de schilderworkshop H A P P Y
P A I N T E R. In januari 2017 gaan zij praktijkervaring opdoen met groepen Syrische vluchtelingen kinderen, om daarna zelfstandig aan de slag te kunnen.

H A P P YPP A I N T E R methode, de opbouw in beeld

H A P P Y P A I N T E R
Het project HAPPY PAINTER is een initiatief van de Stichting a r t c h i l d. Het biedt kinderen de mogelijkheid, om door middel van creativiteit, hun authenticiteit te ontwikkelen, en het zelfvertrouwen te sterken. Dit doet de stichting a r t c h i l d door het geven van Schilderworkshops.www.artchild.nl
Deze worden gegeven door beeldend kunstenaar Margareth Meulmeester, in het a t e l i e r in Warmond
en op l o c a t i e www.margarethmeulmeester.nl
Zij brengt de kinderen in een sfeer waarin het denken overgaat in gevoel.
Hierdoor is het mogelijk dat een kind weer kind kan zijn en zich zelf op dat moment kan ervaren en voelen. Dit heeft tot gevolg dat zij een geluksmoment kunnen ervaren. GELUK is een staat van zijn die echt en oprecht is en wij ons daarom
blijven herinneren. Mensen die in hun jonge leven veel van deze momenten hebben gekend, zijn later beter in staat een liefdevolle wereld te creëren, doordat zij open verbindingen aan kunnen gaan, zonder angst.
In een situatie waarin je alles bent kwijt geraakt, is het ongelooflijk moeilijk om de balans weer in jezelf te hervinden, en speelt de onveiligheid een belangrijke rol.
Veiligheid in jezelf is niet gebonden aan een situatie en kan dus ten alle tijden worden hersteld.

Het doel van a r t c h i l d

Margareth Meulmeester
Voorzitter
Wilt u informatie?
M 06 515 06 239
info@artchild.nl.
Klik hier voor foto's.

Workshop groep 2 Albert Schweitzerschool, Hoofddorp
Vrijdagochtend 7 februari geeft Margareth Meulmeester een workshop 'Schilder je eigen wereld' aan groep 2 van de Albert Schweitzerschool in Hoofddorp. Dit in het kader van een kunstproject waarmee de groep afsluit. De Stichting a r t c h i l d sponsort met een aantal potten verf en de vrijwillige inzet van kunstenares Margareth Meulmeester. Aansluitend is er een expositie van de schilderijen.

Culturele dag in Katwijksmuseum 'Schilder je eigen wereld' in
Katwijksmuseum in Katwijk
Zaterdag 14 september 2013 van 13.30 tot 16.00 uur

Stichting a r t c h i l d heeft in samenwerking met het Katwijksmuseum de workshop 'Schilder je eigen wereld' voor kinderen vanaf 4 t/m 12 jaar gegeven. Deze activiteit heeft a r t c h i l d onder de aandacht gebracht en dat is in Katwijk zeer positief ontvangen. In een evaluatie gesprek met Kees van der Plas,directeur van het Katwijksmuseum bleek dat de kinderen bij thuiskomst zeer enthousiast waren en vroegen wanneer er weer op deze wijze geschilderd gaat worden.
Voor foto's zie de pagina 'fotoalbum'.

Mawaheb from Beautiful People in Dubai
17 januari 2013, 2013/ 9.30 uur

Workshop schilderen voor jongeren met een verstandelijke beperking.
Bekijk hier de foto's.

'Schilder je eigen wereld' in Dubai
17 januari 15.30 tot 17.30 uur

Workshop voor 12 kinderen op een buitenlocatie in Dubai.
Beide activiteiten in Dubai hebben er toe bijgedrage dat a r t c h i l d is opgericht. Mede door gesprekken die met de directie van Mawaheb gevoerd zijn en de positieve reacties op de tryout op de bovengenoemde activiteiten. Bekijk hier de foto's.

Schilderen à la Jackson Pollock (1912-1956)
Eén van de invloedrijkste Amerikaanse kunstschilders die bekend is geworden om zijn zgn Drippings, deze techniek heeft de kinderen aangezet tot het gaan spatten met de verfkwast op een doek van 1.20 x 4.00 m. bij Galerie Beeldentuin 'Kunst in de Polder' in Lisserbroek april 2012. Op initiatief van Pien Batenburg zijn de kinderen geïnspireerd geraakt van deze vernieuwende kunstenaar.

Het doek staat momenteel in Atelier Margareth Meulmeester en de wens van de kinderen is om het aan te bieden aan een kinderziekenhuis. De onkosten liggen in het doek zelf en het opspannen hiervan en zullen rond de € 500 zijn.
a r t c h i l d zoek een sponser hiervoor.
Deze activiteit was een tryout voor a r t c h i l d. Zie ook de pagina 'fotoalbum'.

Sponsoring/verkoop artikelen
Om geld te genereren voor a r t c h i l d worden verschillende artikelen verkocht zoals een gedichtenbundel en mini-schilderijen. Klik hier voor het aanbod.

home adres

Buiten in het gras
het madeliefje
las
de lente
van het
ondoorgrondelijke
Zijn '

Margareth Meulmeester (1989 )
Gedicht uit haar gedichtenbundel

Project H A P P Y
P A I N T E R
gestart januari 2016

Syrische kinderen ontmoeten H A P P Y
P A I N T E R
a r t c h i l d start
project H A P P Y
P A I N T E R - lees hier